De infrarood sauna cabine en ontstoken haartjes : Ken uit Belgie stuurde zijn verhaal in.Voordat ik mijn sauna cabine kocht had ik geregeld van die lastige ontstoken haartjes op verschillende plaatsen op mijn lichaam. Dat mag onschuldig klinken maar het is behoorlijk vervelend en soms pijnlijk.

Meestal komt zoiets voor wanneer een porie rond een haarvaatje ergens op de huid verstopt geraakt, zodat het haarvaatje en de omringende huid pijnlijk rood opzwelt.

Ik had er vooral last van achteraan in de nek en op mijn bovenbenen. Het klinkt misschien onschuldig, maar zelfs met de talloze middeltjes die ik geprobeerd heb werd het niet beter. Aanvankelijk probeerde ik het te behandelen met warme, vochtige doeken, maar dat hielp niet.

Het gebruik van antibacteriële zeep scheen een klein beetje verbetering te brengen, maar volledig weg ging het niet.

Op aanraden van de dokter bleef ik angstvallig uit de buurt van de handdoeken en washandjes van mijn gezinsleden om het verspreiden van infecties te voorkomen.

Zo een ontstoken haarvaatje (ook wel steenpuist genoemd) wordt meestal veroorzaakt door bacteriën (Staphylococcus) die aanwezig zijn op de huid. Het kwam dan ook zover dat ik op de duur gedurende meerdere, lange periodes antibiotica nam om van die vervelende huidontstekingen af te geraken.

En dan schafte ik mezelf op een dag een infrarood sauna cabine aan.

Ik had er op dat moment zelfs nog niet aan gedacht dat mijn sauna cabine het probleem zou oplossen, want ik had de sauna eigenlijk gekocht om in te ontspannen en om mijn stramme spieren te versoepelen.

Blijkbaar helpt het zweten en de verhoogde bloedcirculatie wel heel goed om mijn huid en poriën te zuiveren, want sinds ik mijn sauna gebruik heb ik geen enkele keer meer last gehad van het probleem, zelfs zonder antibiotica. Het helpt beter dan alle middeltjes die ik ervoor geprobeerd had samen.

Deel uw eigen ervaringen zoals deze bijdrage over myopathie met anderen.