Myopathie pijn verzachten in de infrarood sauna - bijdrage van Julia uit Nederland.Mitochondriƫle myopathie is een zeldzame spierziekte waarbij de energievoorziening van de spier verstoord is.

Hier mijn ervaring met een infraroodcabine. Ik heb dus een mitochondriƫle myopathie. Ik heb ontzettend veel last van ophopingen in de spieren van afvalstoffen die niet goed afgevoerd worden. Daardoor heb ik dus constant spierpijn en ook ben ik door de trage stofwisseling erg kouwelijk.

Niet iedereen heeft baat bij een infrarood cabine. Er zijn genoeg mensen die niet tegen de warmte kunnen, maar die weten dat doordat ze de warmte in de zomer ook niet goed verdragen.

Voor mij werkt hij goed, de afvalstoffen worden beter afgevoerd, en mijn spieren worden wat soepeler. Mijn fysiotherapeut voelt dat de spieren soepeler zijn en minder bobbels (ophopingen) bevatten.

Maar tussen infrarood en infrarood zit ook veel verschil. Ik heb de nieuwste van de nieuwste uit Duitsland, en daar komt de infrarood warmte vanuit de wanden. Dat houdt ook in dat ik niet hoef te gaan verzitten omdat het bijvoorbeeld te warm wordt.

De stralingswarmte komt gelijkmatig binnen wat heel prettig is. Het neemt natuurlijk nooit alle pijn weg, maar het verzacht de meeste pijn.

Bovendien slaap ik een stuk makkelijker als ik er gebruik van heb gemaakt.

Tijdens mijn verblijf in de cabine maak ik ook gebruik van licht therapie wat gunstig is voor je psychische gezondheid. Het bootst de zon na in de koude en de donkere dagen. Infrarood is voor mijn gevoel fijner dan gewoon een sauna, dat komt doordat je na de sauna moet koelen en dat is voor mijn gevoel niet goed.

Deel uw eigen ervaringen zoals deze bijdrage over myopathie met anderen.